Olnispa bystuga

En unik, vacker och hemtrevlig samlingsplats. Bystugan är öppen för uthyrning högtidsdagar, bröllop, dop, fest, konferenser, föredrag, föreningsarbeten, möten, kurser m.m. Lokalen är uppförd i gammal Dala-stil, liknande gamla Olnispagården. Storstugan har plats för 100 gäster och inrymmer även ett kök. Givetvis är den handikappsanpassad. Här finns också en bagarstuga med vedeldad ugn, där det bakas tunnbröd och det lokala brödet ”Kavelgris”. Bagarstugan kan bokas för eget brödbak.

Visning av gamla gården.

Hembygdsgården Olnispagården är en släktgård, med anor från 1500-talet som ligger vackert vid Västerdalälven. Enligt berättelser var det här som Gustav Vasa övernattade under sin flykt mot Norge och Olnispa Johanna bodde här till 1947.
I den gamla gården kan du ta del av hur folk levde och jobbade på 1700 – 1900 -talet.  Det är tidstypiska miljöer som har levandegjorts med gestaltande av människor och djur, ljud- och ljusillustrationer och berättarröster. Öppet maj – september.

Utställningar:
– Kusagårds Dalahästsamling
– ”Hjort i Sälen” originalkonst i akryl och akvarell med dalahästen på eget vis i fokus. Hästen i alla dess former är mina vänner – Catta Hjort.
 
Vid större sällskap ring för bokning!
Guidning av Gamla Olnispagården kan bokas!  Ring 0280-20600.


Rulla till toppen